Пожежу на позиціях С-300 в Криму зафіксував супутник: опубліковано знімки

ЗСУ завдали потужних ударів по окупантах в Криму / Колаж Главреда. Фото: Схеми, скріншот відео

За даними Генштабу, жодна з наших випущених ракет не була перехоплена російською ППО.

Масштабна пожежа на місці розташування позицій окупаційної ППО С-300/С-400 в Криму зʼявилась на супутникових знімках. Пожежа сталась після ракетної атаки ЗСУ у понеділок вранці, 10 червня.

Журналістами проєкту «Схеми» зауважується, що на супутникових знімках Planet Labs видно наслідки масштабної пожежі неподалік залізниці у місті Джанкой.

«Наразі якість супутникових знімків не дає можливості точно встановити тип ураженої техніки. Втім, видно, що об’єкт з’явився тут у травні 2024 року, а згодом неподалік також побудували й фортифікаційні споруди», - ідеться у повідомленні.

Опитані ЗМІ експерти допускають, що у цьому місці російські окупанти могли розмістити РЛС «Подлет», який використовувався у комплексі разом с С-300/С-400. Однак аналітики допускають й ураження іншого військового обʼєкту.

Удар по Криму 10 червня - головне

Українські військові уразили російський зенітний ракетний дивізіон С-400 у Джанкої. Як зауважив Генштаб, жодна з наших випущених ракет не була перехоплена «високоефективною» протиповітряною обороною противника».

Згідно з повідомленням українських військових, ЗСУ також завдали ударів по двох зенітних ракетних дивізіонах С-300, розташованих біля Чорноморського та Євпаторії в окупованому Криму.

Радіо Свобода

Інтернет-видання і радіостанція, що позиціонує себе як приватний некомерційний інформаційно-новинний засіб масової інформації. Фінансується Конгресом США. Її загальна аудиторія становить 35 млн слухачів. Робота українського відділу Радіо Свобода розпочалася у квітні 1954 року.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новини заразКонтакти