Мережа магазинів Спортмастер, яка потрапила під санкції Зеленського, продовжує роботу в Україні

Санкції Зеленського передбачають закриття магазинів Спортмастер на території України / Страна

Співвласниками компанії є уродженці Кривого Рогу – брати Микола та Володимир Фартушняки.

Найбільша мережа торгівлі спортивними товарами Спортмастер, незважаючи на санкції проти компанії, які були запроваджені президентом Володимиром Зеленським на базі рішення РНБО від 19 лютого 2021 року, продовжує роботу в Україні, заявили інформагентству Інтерфакс-Україна в офісі компанії у Києві.

"Поки працюємо",-розповіла співробітниця столичного магазину, за адресою якого проходить реєстрація юридичної особи Спортмастер-Україна.

Журналісти видання Страна також повідомляють, що Спортмастер у Києві працює.

Зокрема, в магазині на київських Позняках стверджують, що знають про санкції. Однак, за думку адміністратора, на магазин вони нібито не поширюються.

Магазин Спортмастер у Києві на Позняках/ Страна
Магазин Спортмастер у Києві на Позняках/ Страна
Магазин Спортмастер у Києві на Позняках/ Страна

"Ми ж "Sportmaster Україна", тому ці санкції нас не стосуються. Працюємо в штатному режимі, як і завжди", - сказала адміністратор.

Обмеження проти Спортмастера прокоментував співвласник київського ТРЦ Dream Town Олександр Меламуд. За словами бізнесмена, один з директорів компанії йому сказав, що ринок в Україні становить близько 3-4% від загального обороту компанії, що виконувала свої зобов'язання згідно з чинним законодавством.

"Український ринок - 3-4 відсотки обороту. Розмовляв щойно по телефону з директором з розвитку всієї мережі, до речі, уродженцем Івана-Франківська. Ми були абсолютно законослухняні. Ані кривих схем, ані зарплат в конвертах. Платили всі податки, соцстрах, пенсійний. Ми не лізли в політику", - написав він на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, додавши, що таке рішення призведе до втрати державного бюджету багатомільйонних податкових надходжень і позначиться на інвестиційному кліматі України.Читати такожУ Зеленського розповіли, що оічікує на Медведчука і фігурантів санкцій

Довідка

Спортмастер-Україна - найбільша, як зазначено на сайті компанії, мережа продажу спортивних товарів. До неї входять близько 30 магазинів, які знаходяться в 15 українських містах. У компанії працює більше тисячі співробітників.

Компанію утворено на початку 1990-х років братами Миколою та Володимиром Фартушняком - уродженцями міста Кривий Ріг. У державному реєстрі вказується, що вони є бенефіціарними власниками компанії з частками по 30,79%. Такою ж часткою володіє бізнесмен Олександр Михальський. Бізнесмени громадяни Мальти, їх адреса проживання вказана у Швейцарії.

У 2019 році виручка компанії зросла на 13% і склала близько 2,32 млрд грн. Чиста вартість зросла на 5,7% - до 0,37 млд грн. За 2020 рік даних наразі немає.

У 2017 році у Києві провели пікет біля одного з магазинів мережі Спортмастер після того як з'ясувалося, що роздрібна мережа була вказана в якості спонсора конкуру краси, що проводився в окупованому російськими гібридними військами Луганську. Про пікетування магазинів у Києві та Миколаєві повідомлялося ще у 2014 році.

Санкції Володимира Зеленського

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти