"Покалічать Росію": Арестович спрогнозував бонуси для Києва від адміністрації Байдена

Олексій Арестович / УНІАН

У Росії зараз дуже погані справи у фінансовому плані.

Президент США Джо Байден та його адміністрація збільшать тиск на Росію, але навряд чи подальша політика і ефективність вирішення питань щодо Донбасу залежатимуть від Білого дому.

Таку думку висловив радник з інформаційної політики української делегації в ТКГ Олексій Арестович в інтерв'ю Апостроф.

"Ні, я не думаю, що це (вирішення конфлікту на Донбасі, - ред.) залежатиме від Байдена. Я думаю, він може допомогти. ТКГ - це дипломатичний майданчик дуже високого рівня. Дипломатія вимагає точних формулювань", - зазначив Арестович.

Він додав, що Україна отримає бонуси від Вашингтона.

"Можливо, збільшать тиск на Росію. Наприклад, новими санкціями, які будуть її калічити. У Росії зараз дуже погані справи у фінансовому плані. Навіть у відкриті джерела потрапила інформація про те, що військовий бюджет збройних сил Росії в цьому році скоротили», - розповів Арестович.

"Основна ставка Росії - це проекція сили. Якщо вони зменшують фінансування, то це означає, що справи там дуже погані. Збройні сили - це остання стаття, від якої Кремль міг би забрати фінансування, але забирає. Це означає, що щодо решти галузей все набагато гірше", - вважає експерт.

Радник з інформаційної політики української делегації в ТКГ також висловився щодо підтримки Кремля сепаратистів ОРДЛО.

"Це такий сигнал у стилі "грошей немає, але ви тримаєтеся". Що вони зроблять? Роздадуть ще 50 тисяч російських паспортів? Ми до цього готові. Ми знаємо про цей процес і постійно говоримо про це на всіх дипломатичних майданчиках. Така наша діяльність, і вчинки Російської Федерації стають підставою для продовження або посилення санкцій і міжнародної ізоляції Росії надалі. Це грубе порушення норм міжнародного права", - зазначив Арестович.

Читати такожУкраїна дає Росії "золотий міст", щоби піти з Донбасу - Арестович

Нагадаємо:

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти