Платні дороги в Україні матимуть безкоштовну альтернативу – Тимошенко

Кирило Тимошенко

У рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" в Україні вже ведеться робота по двох проєктах концесійних доріг.

Про це повідомив заступник голови Офісу президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко в інтерв'ю для Інтерфакс-Україна.

Він зазначив, що першими двома платними дорогами стануть траси Краковець - Броди - Рівне та Стрий - Мукачево. На даному етапі фахівці готують документацію і проводять роботу з інвесторами.

При цьому Кирило Тимошенко підкреслив, що платні дороги повинні мати безкоштовну альтернативу.

"Ділянка траси від Краковця до Дубна, по якій пролягає шлях з Києва до Львова, непоганий, але односмуговий. Саме тому інвестори зацікавлені, щоб там побудувати ділянку платну дорогу", - сказав заступник голови ОП.

Він додав, що при плануванні концесійних доріг підходи до вибору об'єктів дуже точкові - "щоб було зрозуміло, чому люди будуть їхати по концесійній дорозі".

Тимошенко також нагадав, що у пріоритеті "Великого будівництва" Володимира Зеленського - відновити всі загальнодержавні дороги за два роки.

"Наше завдання - за 2 роки доробити всі загальнонаціональні траси. У минулому році було оновлено 4,5 тис. км доріг "Укравтодору", в цьому році буде стільки ж", - заявив Кирило Тимошенко.

За словами Тимошенка, більшість об'єктів "Великого будівництва" перебувають в активній фазі реалізації.

Нагадаємо, раніше Тимошенко заявив, що Укравтодор планує до кінця 2023 року оновити всю мережу трас між містами, яка становить близько 20 тис. км.

Новини заразКонтакти