Перефарбування автомобіля: за що можна отримати штраф

Власників авто штрафуватимуть / 1zoom.ru

Зміна кольору машини вимагає її обов'язкової перереєстрації в сервісному центрі МВС. Це потрібно зробити протягом 10 діб після перефарбовування.

Українських власників авто будуть штрафувати у тому випадку, якщо вони перефарбували свою машину, але не внесли ці дані до свідоцтва про реєстрацію.

Згідно з п. 33 постанови Кабміну N1388, зміна кольору машини вимагає її обов'язкової перереєстрації в сервісному центрі МВС. Це слід зробити протягом 10 діб після перефарбовування.

Працівники центру мають провести огляд транспортного засобу. Після цього вони нададуть висновок, вказавши фактичний колір машини.

Відзначимо, що у графі "колір" можуть написати ли 11 основних кольорів (без відтінків):

У разі зміни кольору в відтінок основного, перереєстрація не потрібна. У двоколірних (або більше кольорів) авто вказують основним колір нижньої частини. Для вантажних авто - це колір кабіни.

При порушенні такого правила можна отримати штраф у розмірі 170 гривень. За повторне протягом року вчинення цього порушення передбачає штраф у розмірі 255 грн або громадські роботи на строк від 30 до 40 годин, з вилученням транспортного засобу або без такого (ч.7 ст. 121 КУпАП).

Автор: Катя Трохименко
Новини заразКонтакти