Опитування Зеленського - суд виніс рішення з приводу законності

Володимир Зеленський / УНІАН

Столичний суд виніс вердикт щодо позову про законність всеукраїнського опитування 25 жовтня, який анонсував Володимир Зеленський.

Окружний адміністративний суд Києва ухвалив рішення про те, що план президента Володимира Зеленського провести всеукраїнське опитування у день місцевих виборів анітрохи не порушує права жителя Івано-Франківщини, який подав позовну заяву про його протизаконність.

Про це повідомляють представники прес-служби судової установи. Позов до президента Володимира Зеленського про протизаконність всеукраїнського опитування 25 жовтня визнали необґрунтованим і непідтвердженим достатніми доказами.

Судді ОАСК вирішили, що обов'язковою умовою для надання судом правового захисту має стати наявність реального порушення прав особи в момент подачі позовної заяви. Оголошення яким-небудь суб'єктом владних повноважень про наміри що-небудь вчинити в майбутньому не може бути розцінено як дія, яка порушує права позивача.

Зрештою, суд визнав позов необґрунтованим і непідтвердженим достатніми доказами. І тому відмовив у його задоволенні.

Читати такожЗеленський пояснив, як використовує результати загальнонаціонального опитування

Опитування Зеленського - що було раніше:

13 жовтня Володимир Зеленський анонсував проведення всеукраїнського опитування в день місцевих виборів - 25 числа. Спочатку президент не назвав питання, на які запропонують відповісти українцям.

Пізніше український лідер назвав два питання:

Після цього ЗМІ дізналися від Михайла Подоляка - радника глави офісу президента Андрія Єрмака, інші три питання. Вони звучать так:

Новини заразКонтакти