Омбудсмен показав, як бізнесу переходити на українську мову

Створено відеоролики про перехід бізнесу на українську мову / Фото: скріншот з відео

Для підприємців створили ролики за участю відомих особистостей.

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь презентував інформаційні відеоролики про перехід сфери обслуговування на Українська мова, оскільки закон зобов'язує бізнесменів зробити це з 16 січня 2021 року.

"Дякуємо громадським активістам, представникам спільноти" Мова об'єднує «та відомим українцям, які долучилися до підтримки 30 статті Закону України» Про забезпечення функціонування української мови як державної " та створили інформаційні відеоролики...", - написав омбудсмен у Facebook.

У роликах можна побачити, що в зйомках взяли участь активісти та артисти, в числі яких лідер групи Kozak System Іван Лень, актори Ірма Вітовська-Ванца і Юрій Дяк, А також актор і режисер Ахтем Сеітаблаєв.

Омбудсмен закликав приєднатися до інформаційної кампанії центральні та місцеві телеканали, розмістивши відео як соціальну рекламу.

Читати такожПід Дніпром у приватному дитячому садку українська мова "не потрібна"

"Сподіваюся, що завдяки спільним зусиллям якомога більша кількість українців, які працюють у сфері обслуговування, будуть обізнані зі своїми обов'язками-надавати споживачеві інформацію про товари і послуги українською мовою», – зазначив він.

Кремінь не сумнівається, вітчизняні споживачі будуть впевнені, що в супермаркетах, інтернет-магазинах, кафе і ресторанах, а також в інших закладах «за замовчуванням обслуговування повинно відбуватися державною мовою».

Автор: Яна Катасонова
Новини заразКонтакти