Нова заборона з 1 вересня: у Києві у батьків учнів у школах вимагатимуть COVID-сертифікати

Батькам учнів поставили умову для відвідування школи / УНІАН

Батькам заборонять відвідувати навчальні заклади без документа про вакцинацію або негативного теста.

У Києві напередодні початку нового навчального сезону вирішили запровадити низку заборон у шкільних установах.

Зокрема, відтепер батькам учнів, для того, щоб потрапити до школи, буде необхідно пред'явити COVID-сертифікат або ПЛР-тест при вході. Таке рішення було прийнято постійною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА.

Рішенням комісії батькам заборонять відвідувати навчальні заклади без наявності документа, що засвідчує отримання повного курсу вакцинації або негативного результату тестування на СOVID-19, проведено не більше ніж за 72 години до відвідування закладу.

Зазначимо, що згідно з рішенням, заборона діятиме у всіх зонах карантину.

У КМДА також опублікували список обмежень по роботі шкіл і дитсадків.

"Зелена" зона

заборонено:

"Жовта" і "помаранчева" зони

заборонено:

"Червона" зона

заборонено:

виняток:

Робота шкіл в Україні з 1 вересня

Міністерство охорони здоров'я в липні запустило вимогу, згідно з якою школи в Україні з 1 вересня 2021 року будуть працювати в тому випадку, якщо в них буде вакциновано 80% від усього персоналу навчального закладу.

У Святошинському районі міста Києва вже попереджали вчителів про те, що їх можуть не допустити до роботи в тому випадку, якщо вони не зроблять щеплення від COVID-19. Втім, там також уточнювали, що від роботи невакцинованих педагогів усувати не будуть.

Читати такожДо школи 1 вересня з парасольками і в куртках: Україну заллють дощі і різко похолодає

Головний санлікар України Ігор Кузин заявляв, що школи, де щеплення від коронавірусу зробили менше 80% педагогів, працювати не будуть. Причому не важливо, в якій з епідеміологічних зон знаходиться навчальний заклад. Однак на даний момент немає законодавчих підстав, щоб не допустити невакцинованих вчителів до роботи.

Глава Міносвіти Сергій Шкарлет уточнював, що школи, де більшість вчителів не вакцинувалися, працюватимуть або в змішаному форматі, або на дистанційці. Причому навчальні заклади, де вчителі зробили щеплення від COVID-19, зможуть працювати навіть в умовах жорсткого карантину.

Новини заразКонтакти