У МВС розповіли про помсту бойовикам за катастрофу українського Іл-76

Збитий літак над Луганськом Іл-76 / Reuters

У Луганську в 2017 році був ліквідований один із ватажків бойовиків Олег Анащенко.

Речник міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко 14 липня у зв'язку з річницею катастрофи українського військового літака Іл-76, що був збитий бойовиками в 2014 році, розповів про спецоперацію відомства, яку вважають помстою за цю масштабну трагедію.

"Сьогодні багато згадували у скорботі трагічну загибель у збитому транспортнику Іл-76 під аеропортом Луганська 49 наших воїнів: 9 членів екіпажу і 40 десантники 25-ї бригади...Так от, за їх смерть держава помстилася. Не відразу, правда, але покарання неминуче настало. 4 лютого 2017 року у Луганську в результаті операції українських спецслужб із залученням армійських спецназівців був знищений керованим вибухом полковник терористичних військ Олег Анащенко, начальник управління так званої "народної міліції ЛНР", - написав він у Facebook.

За словами спікера, в червні 2014 року саме Анащенко командував ППО луганських терористів і був безпосереднім винуватцем аварії українського літака.

Олег Анащенко / Фото: Facebook/Артем Шевченко

Як відомо, катастрофа Іл-76 сталася о 00:51 14 червня 2014 року при заході на посадку в районі луганського аеропорту. Літак був збитий незаконними збройними формуваннями. Він повинен був доставити військових для захисту аеропорту від бойовиків.

Як раніше повідомлялося, українські власті не надали міжнародним слідчим, які ведуть розслідування катастрофи рейсу MH17, первинні дані з радарів. У розпорядженні експертів є тільки вторинні відомості, заявив нідерландський прокурор Тейс Бергер.

Нагадаємо, раніше в межах тимчасового окупованого Донецька бойовики угруповання "ДНР" заарештували Леоніда Харченка - одного з ключових фігурантів у справі про збиття малайзійського "Боїнга" МН-17 влітку 2014-го.

Автор: Яна Катасонова
Новини заразКонтакти