Спалили двигуни: військовий США розкрив деталі погоні за британським есмінцем у Чорному морі

Росіяни дійсно погрожували відкрити вогонь по есмінцю Defender, але не змогли б це зробити / Фото Reuters

На російських катерах повинні були стояти німецькі двигуни. Але через санкції вони поставили китайські, які не витримали навантаження через погоню.

Капітан першого рангу ВМС США у відставці Гаррі Табах розкрив подробиці інциденту з британським есмінцем Defender біля берегів анексованого Криму. За його даними, російські прикордонні катери не могли наздогнати Defender і "вбили" свої двигуни.

За словами Табаха, росіяни дійсно погрожували відкрити вогонь по есмінцю.

"Ті, хто чули переговори, кажуть, що росіяни тричі говорили британцям: "Ви у водах Російської Федерації, покиньте...". Але британці наполягали: "Ми у водах України згідно з міжнародним правом". Тому вони не змінювали курс та йшли. Втретє росіяни сказали: "Інакше ми відкриємо вогонь". Але британці бачили, що вогонь вони не можуть відкрити, у них немає такої можливості, інакше британці, я впевнений, побили б їх першими. Вони продовжували йти та ігнорувати їх», - розповів військовий у відставці в інтерв'ю виданню Obozrevatel.

При цьому кажуть, що були чутні якісь постріли - тривали російські навчання.

"Чорт їх знає, може, вони рибу там глушили. А потім подумали: "Давайте ми скажемо, що ми по них стріляли". Це виглядає досить дивно, тому що Defender – це сучасний корабель, який бачить і чує все, що відбувається в Чорному морі і далі», - зазначив Табах.

Він додав, що згідно з інформацією від джерела, якому він довіряє, російські прикордонні катери не могли наздогнати британський есмінець, щоби перегородити йому шлях, тому що есмінець рухається набагато швидше.

Читати такожОбстріл британського есмінця Defender: в НАТО озвучили різку заяву щодо РФ

«Також, коли вони повернулися до себе на базу, всі їхні двигуни були вбиті. Тому що вони не могли так довго і так швидко йти", - зазначив американський капітан у відставці.

"Двигуни там повинні були стояти німецькі, але оскільки Росія перебуває під санкціями, вони поставили китайські двигуни, і ті не витримали», - додав Гаррі Табах.

Обстріл британського есмінця Defender - про що раніше повідомляв Главред:

Незаконна анексія Криму

У березні 2014 року в Криму під дулами російських військових пройшов так званий "референдум" про статус півострова, більшість жителів нібито висловилися за приєднання до РФ.

Пізніше Росія незаконно анексувала Крим. В Україні влада визнала 20 лютого 2014 року датою початку захоплення півострова.
Київ вважає Крим українським.

Україна та низка західних держав покарали Москву за захоплення півострова – запровадили санкції.

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти