На Закарпатті навіть у морози продовжують «Велике будівництво» ключової гірської дороги

У Закарпатській області відновлюють маршрут Т-07-12 Перечин-Свалява. Роботи ведуться навіть за мінусової температури: дорожники роблять складний серпантинний шлях більш безпечним.

Як повідомляє заступник голови Закарпатської ОДА Іштван Петрушка, «у межах програми президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» триває масштабне оновлення доріг області. Так, на маршруті Т-07-12 Перечин-Свалява в межах Оленівського перевалу підрядна організація влаштовує бар’єрне оцинковане огородження».

Такі конструкції є необхідними для безпеки дорожнього руху, особливо на гірських дорогах.

Раніше цього року в рамках президентської програми на Оленівському перевалі поклали нове дорожнє покриття, облаштували узбіччя і систему водовідведення, нанесли розмітку.

Ремонт на дорозі Т-07-12 ведуть за маршрутним принципом. Дорога загальною протяжністю понад 52 км є стратегічно важливою для регіону, адже з’єднує два райони Закарпаття, веде до бальнеологічного курорту Свалява, а також поєднує траси М-06 Київ – Чоп та Н-13 Львів – Самбір – Ужгород.

«Відновлення дорожньої інфраструктури – важливе завдання, виконання якого сприятиме підвищенню туристичної привабливості краю та економічного розвитку», - зазначив Петрушка.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що за два роки виконання програми «Велике будівництво» в Україні відновили 13 тис. км доріг.

Автор: Олег Макаров
Новини заразКонтакти