На ринки України хлине другосортна картопля з Європи

Українцям будуть продавати картоплю, яка підлягає утилізації / УНІАН

Українці будуть купуватимуть промислову картоплю, яка підлягає утилізації.

На ринках України незабаром можна буде придбати другосортну картоплю з Нідерландів, сорт якої призначений лише для приготування картоплі фрі і вважається промисловим.

В Нідерландах і Бельгії підприємства з виробництва картоплі фрі змушені були припинити свою роботу. Внаслідок цього в країнах утворився надлишок промислової картоплі, яку придбали українські підприємці, повідомляє East Fruit.

Примітно, що вартість такої картоплі не відрізняється від ціни на український коренеплід.

"У середньому українські оптовики за картоплю з Нідерландів просять близько 30-35 центів США за кг (8-9 грн/кг) картоплі за умови доставки її до Києва. На ринку також є пропозиції щодо поставок картоплі з Нідерландів під замовлення. При цьому ціни на картоплю в Україні залишаються стабільними, а попит споживачів починає перемикатися на ранню (молоду) картоплю, яка вже надходить на ринок", - підкреслюється в повідомленні.

Раніше економіст Олег Пендзін заявив, що в поточному році на українців чекає підвищення цін на продукти на 10-15%. В країні буде дефіцит картоплі, а ціна на корнеплід, відповідно, зросте.

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти