На Майдані чутно вибухи: поліція пішла на штурм наметів​ ФОП

На Майдані знову сутички / Reuters

Знести все "наметове містечко" правоохоронці не змогли.

15 грудня на Майдані Незалежності правоохоронці почали розганяти акцію протесту ФОПів. Силовики демонтують встановлені протестувальниками намети.​

Як йдеться у повідомленні Міністерства внутрішніх справ, силовики застосовували світло-шумові гранати, сльозогінний газ і кийки, оскільки організатори акції не попереджали про те, що вони будуть встановлені.​

Між протестувальниками і силовиками відразу ж почалися сутички. На Майдані чути вибухи, а також видно дим від димових гранат, пише РБК-Україна.

Після демонтажу кількох наметів, силовики відійшли від протестувальників. Однак поблизу Майдану Незалежності знаходяться великі загони правоохоронців.

Читати такожУ Києві побилися правоохоронці та підприємці, десятки постраждалих

Як повідомляють у поліції, на Майдані постраждали троє поліцейських. Їм розбили обличчя під час демонтажу наметів, які встановили протестувальники.

​"В результаті виникла бійка, а потім група нетверезих чоловіків завдала тілесні ушкодження трьом поліцейським. Їх з розбитими обличчями та забоями тіла госпіталізували", - йдеться в повідомленні.

За даним фактом відкрито кримінальну справу ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Поліція встановлює порушників.

Штурм наметів ФОП Reuters
Штурм наметів ФОП Reuters
Штурм наметів ФОП Reuters
Штурм наметів ФОП Reuters
Штурм наметів ФОП Reuters

Протести ФОПів - про що раніше повідомляв Главред:

Автор: Марія Тупік
Новини заразКонтакти