На Банковій зізналися, чи подумують про відставку Кабміну

Кабмін ще не до кінця допрацював свою каденцію, вважає Подоляк / Фото kmu.gov.ua

Михайло Подоляк схарактеризував український уряд як "досить ефективний". Однак "йому потрібно посилити свою важковаговість".

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що на Банковій не вважають за необхідне зараз відправляти у відставку Кабінет міністрів України. При цьому деякі позиції хочуть посилити.

"Мені здається, що Кабмін ще не до кінця допрацював свою каденцію. В принципі за винятком може якихось позицій, які необхідно посилити", - зазначив Подоляк в інтерв'ю РБК-Україна.

Він висловив думку, що Кабміну "не вистачає макроекономічної важковаговості, коли він точно розставляє акценти - де, як і коли ми будемо перебувати з точки зору макроекономіки".

"Мені здається, що необхідно більш дисципліновано підходити до виконання бюджетних показників. Але знову ж таки я розумію, що тиск на бюджет у нас все ж таки завищено через ковід. Він вимагає асигнувань на якісь проекти, які не враховувалися півроку тому", - зазначив Подоляк.

В цілому, він схарактеризував український уряд як "досить ефективний", за винятком того, що "йому потрібно посилити свою важковаговість".

"Скажімо так, базове економічне розуміння того, куди ми зайдемо через півроку-рік. Це додасть суспільству впевненості", - резюмував радник глави ОП.

Читати такожУ Зеленського зізналися, чи готують відставку Шмигаля

Нагадаємо:

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти