"Ми туди вже заходимо": Буданов пояснив, чому відвоювати Крим простіше, ніж Донбас

Відвоювати Крим легше, ніж Донбас - Буданов / Колаж: Главред, фото: УНІАН, скріншот

У РФ існує міф про "неприступний Крим", однак історія показує протилежне - ті, хто хотів завоювати півострів, досягали своєї мети, заявив Кирило Буданов.

Звільнити Крим буде значно простіше, ніж відвоювати Донбас, завдяки стратегічним особливостям півострова. Повернути Крим можна за допомогою двох основних точкок входу – Кримський міст та сухопутний перешийок з боку Росії. Про це заявив начальник ГУР МОУ Кирило Буданов під час виступу в Київській школі економіки, пише Forbes Ukraine.

"З військової точки зору відвоювати Крим набагато легше, ніж Донбас, де понад 1000 км фронту і глибина понад 200 км. У Крим є дві точки входу – з російського боку і з нашого: Кримський міст і сухопутний перешийок. Питання відвоювання – це наші фронтові операції: з російського боку – шляхом руйнування комунікацій, з нашого – шляхом тиску. І тоді все – Крим ізольований", - пояснив Буданов.

За його словами, російські заяви про "недосяжність" Криму є міфом і не відповідають реальності. Буданов зауважив, що історія показує, що Крим часто завойовували під час різних воєн, і держави, які прагнули заволодіти півостровом, зазвичай досягали цієї мети.

Керівник ГУР підкреслив, що головною проблемою будь-якого агресора є утримання Перекопського перешийка. Втрата цього стратегічного пункту призводить до швидкого розвалу оборони.

"Коли я кажу, що ми зайдемо в Крим, то ми туди вже заходимо", - наголосив Буданов.

Хто такий Кирило Буданов

Кирило Буданов (нар. 4 січня 1986, м. Київ) – український воєначальник, начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України, генерал-лейтенант.

З 2014 року брав участь у російсько-українській війні, зазнав кілька поранень. У 2018-2020 роках виконував спеціальні завдання, інформація про які засекречена.

У середині 2020 року став заступником директора департаменту Служби зовнішньої розвідки України, а невдовзі очолив Головне управління розвідки Міністерства оборони України, пише Вікіпедія.

Звільнення Криму - прогнози

Нагадаємо, Україна активно працює над звільненням Криму, поступово ізолюючи окупантів на півострові. Військово-політичний експерт Олександр Коваленко вважає, що Крим буде звільнений раніше за Донбас, оскільки півострів є найслабшою ланкою в обороні російських військ.

Також очільник ГУР Кирило Буданов повідомив, що робота над знищенням Керченського мосту триває. За його словами, є шанси його зруйнувати в найближчі кілька місяців.

Як повідомляв Главред, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що Україна зробить все можливе для повернення всіх окупованих Росією територій, зокрема й Крим. В інтерв'ю The Guardian він зазначив, що план з повернення Криму реалістичний, хоча й є військовою таємницею.

Читайте також:

Новини заразКонтакти