Мінкульт просить Apple і Google вилучити Вконтакте в українських користувачів

Мінкульт просить Apple і Google вилучити Вконтакте в Україні / УНІАН

У відомстві вважають, що мобільним додатком керують російські спецслужби.

Міністерство культури та інформаційної політики висловило стурбованість у зв'язку повідомленням російської соціальної мережі Вконтакте про зняття блокування для українських користувачів, тому звернулося до Apple і Google з вимогою її вилучити.

"Всім нам слід пам'ятати, що інформаційне протистояння триває - в той час, коли ВКонтакте працює над своєю «присутністю» в Україні, відповідні українські структури постійно працюють, щоб запобігти цьому. Так, серед іншого, міністерство готує звернення до основних провайдерів програмного забезпечення (Apple, Google та інших) з вимогою вилучити мобільний додаток ВКонтакте з переліку доступних завантажень для українських користувачів», - повідомляє прес-служба відомства в Facebook.

У Мінкульті зазначили, що санкції проти ВКонтакте та інших російських IT-платформ мають хороший ефект. Вони дозволили вдвічі знизити частку українських користувачів, а деякі ресурси практично повністю зникли з українського інфопростору.

Уточнюється, що ситуацією з Вконтакте зайнялися правоохоронні органи.

Нагадавши, Вконтакте відтепер знову доступна користувачам на території України, нею можна вільно користуватися без спеціальних програм для входу на ресурс.

В РНБО пояснили, навіщо росіяни розблокували ВКонтакте.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко прокоментував інформацію про нібито відновлення доступу до забороненої російської соцмережі ВКонтакте.

Автор: Яна Катасонова
Новини заразКонтакти