Меткомбінат "Азовсталь" планує відремонтувати свої доменні печі до кінця листопада

ілюстрація УНІАН

Ремонтні роботи стартували в лютому, а інвестиції в оновлення двох агрегатів склали орієнтовно 140 млн гривень.

До кінця листопада 2021 року меткомбінат "Азовсталь" групи компаній "Метінвест" планує завершити капітальний ремонт повітронагрівачів № 11 БІС доменної печі № 3 та № 12 БІС доменної печі №4.

Ремонтні роботи стартували в лютому, а інвестиції в оновлення двох агрегатів склали орієнтовно 140 млн гривень, повідомили в пресслужбі компанії.

"Завдяки капітальному ремонту цього важливого обладнання ми створюємо умови для його безаварійної роботи і піднімемо ефективність виробництва. Завдяки ремонтним роботам планується підвищити температуру гарячого дуття по доменних печах №3 і №4 до 1200°С і отримати економію по коксу в розмірі 1 кг на тонну чавуну", – розповів газівник доменної печі доменного цеху МК "Азовсталь" групи "Метінвест" Максим Підгорний.

Також в "Метінвесті" уточнили, що повітронагрівачі доменних печей призначені для підігріву дуття перед подачею його в доменну піч. Зазначається, що на об'єктах вже виконано низку важливих ремонтних заходів. Після охолодження агрегатів фахівці демонтували вогнетривку футеровку, замінили металоконструкції, провели ревізію механо- та електрообладнання.

На сьогодні на проммайданчику фахівці підрядних організацій приступили до монтажу вогнетривкої футеровки. Запланована тривалість - 150-170 діб. Далі повітронагрівачі будуть поставлені на розігрів, а після пусконалагоджувальних робіт введені в експлуатацію.

Автор: Олег Макаров
Новини заразКонтакти