Локдаун на Новий Рік: українців попередили про затяжний карантин

В Україні карантин може зайнятись / УНІАН

Названо терміни максимального навантаження на медичну систему і піку коронавірусу.

В Україні деякі регіони можуть зустрічати Новий рік при найжорсткішому варіанті карантинних обмежень.

Про це розповіли в Центрі економіки охорони здоров'я Київської школи економіки, грунтуючись на початку поточної хвилі коронавірусу і даті появи першої "червоної" зони, повідомляє РБК-Україна.

Зазначається, що середній термін перебування регіону в "червоній" зоні під час весняної хвилі становив 37 днів. Мінімальний період тривав 22 дні, максимальний – 63, тобто два місяці. У Київській школі економіки вважають, що ця хвиля триватиме приблизно стільки ж, як і весняна.

"Другий варіант: вона може тривати довше ніж попередня, адже Дельта швидше поширюється, тому довше потрібно утримувати регіон під обмеженнями, щоб стабілізувати ситуацію. Можливий і третій сценарій: через те, що ця хвиля розвивається дуже стрімко, навпаки, карантинні обмеження скоро дадуть ефект. Але, за нашими оцінками, він малоймовірний", - пояснив глава ЦЕЗ KSE Юрій Ганніченко.

У KSE поки дотримуються своїх колишніх прогнозів: максимальне навантаження на медичну систему і пік очікуються у першій половині - середині листопада. Але загроза того, що показники знову підуть вгору, все ще залишається.

Читати такожЛокдаун на 5 років: екс-міністр дала прогноз через епідемію COVID-19

Коронавірус в Україні:

Станом на ранок понеділка, 8 листопада 2021 року, коронавірус в Україні за добу виявили у 13 068 жителів країни. У тому числі захворіли 790 дітей і 145 медпрацівників.

За минулі 24 години було госпіталізовано 3 532 осіб; летальних випадків - 473; одужали 8 200 осіб.

За останню добу найбільше підтверджених випадків коронавірусу зареєстрували в Одеській( 1558), Харківській (1179), Дніпропетровській (1032), Львівській (827) і Миколаївській (812) областях.

Читайте ще:

Новини заразКонтакти