Лідер партії, що пройшла на місцевих виборах, назвав Україну "недодержавою”

СБУ взялася за проросійського блогера Шарія / УНІАН

Ведеться досудове розслідування за статтею "Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України".

СБУ відкрила кримінальне провадження проти проросійського блогера Анатолія Шарія за посягання на територіальну цілісність України.

Про це в Facebook написав народний депутат Олексій Гончаренко і оприлюднив скан-копію документа.

"Прийшла відповідь з СБУ на моє звернення з вимогою дати правову оцінку діям Анатолія Шарія, який опублікував відео на YouTube з превью, де карта України була без Криму і частини Луганської та Донецької областей. У документі повідомляється, що у зв'язку з цим ведеться досудове розслідування за частиною 1 статті 110 Конституції - «Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України», - зазначив Гончаренко.

Він додав, що такі люди, як Шарій, своїми діями і закликами загрожують суверенітету України, і на це не можна закривати очі.

/ Фейсбук А. Гончаренко

У коментарі Telegram-каналу PavlovskyNEWS Анатолій Шарій прокоментував рішення СБУ.

"Нехай СБУ йде на х*й. Нехай йде повертати Крим. Мене новини з недодержави давно не злять, але неабияк веселять", - заявив Шарій.

Зазначимо, що за результатами місцевих виборів в Україні Партія Шарія змогла подолати прохідний бар'єри до місцевих рад. Зокрема, представники цієї партії опинилися в міських радах великих обласних центрів: Миколаєва, Запоріжжя.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що Окружний адміністративний суд столиці України розглядає позовну заяву якогось Віктора Шарія про "бездіяльність" Мін'юсту, який домагається заборони партії відеоблогера Анатолія Шарія.

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти