Кулеба заявив, що Україна не дозволить втручатися в закон про нацменшини

Кулеба висловився про вплив на закон про нацменшини / УНІАН

За словами глави МЗС, Україна не дозволить жодній державі впливати на закон про нацменшини.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна не дозволить жодній іноземній державі впливати на зміст нового українського законодавства у сфері національних меншин.

У телефонній розмові з Верховним комісаром ОБСЄ у справах нацменшин Кайратом Абдрахманом глава МЗС запевнив, що Україна розглядає різноманітність національних меншин як свою "особливість і національне багатство" і має намір і надалі приділяти пріоритетну увагу збереженню і розвитку національної ідентичності меншин відповідно до взятих на себе міжнародних зобов'язань.

Як повідомляє пресслужба МЗС, в розмові Кулеба зазначив, що тема захисту прав національних меншин не повинна бути предметом політизації.

"Мета в тому, щоб представники національних меншин могли на 100% зберігати і розвивати свою ідентичність і в той же час на 100% бути громадянами України", - пояснив глава МЗС.

Як йдеться в повідомленні, комісар погодився з таким підходом і потребою деполітизації і уникати надмірного міжнародного контексту в питанні національних меншин.

У розмові з Абдрахмановим Кулеба повідомив, що Верховна Рада розробляє новий закони у сфері національних меншин. За його словами, Україна "не дозволить жодній іноземній державі будь-яким чином впливати на її утримання".

Читати такожЗеленський пояснив, як збирається захищати мови нацменшин

Проблема мови в Україні - про що раніше повідомляв Главред:

Автор: Марія Тупік
Новини заразКонтакти