Катастрофа літака МАУ: в МЗС України обурені діями Ірану

Євген Єнін поскаржився на дії Ірану / РБК-Україна

Іран часто відповідає на запити України беззмістовно. Також іранці не називають підозрюваних, які вже перебувають під вартою в рамках розслідування.

Представники Ірану спеціально довго відповідають на запити України в рамках розслідування аварії літака МАУ біля Тегерана таі в цілому відмовляються співпрацювати по деяких моментах справи.

Заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін в ефірі телеканалу Україна 24 зазначив, що Іран також часто відповідає на запити України беззмістовно. Також іранці не називають підозрюваних, які вже перебувають під вартою в рамках розслідування.

"Відповіді на ці запити або приходять зі значними затримками, або не містять фактичної інформації, яка вкрай необхідна для просування українського розслідування. Ми наполягали, щоб Іран відкрив завісу над тими подіями принаймні для вузького кола фахівців. Ми запропонували і створення Спільної слідчої групи. Ми говорили про проведення спільних слідчих дій. Але досі іранська сторона не відповіла нам позитивно на ці пропозиції", - сказав Єнін.

Катастрофа літака МАУ під Тегераном

Автор: Катя Трохименко
Новини заразКонтакти