В Україні відновляться залізничні перевезення: стала відома дата

Потяги виїдуть на маршрути з 1 червня / УНІАН

Укрзалізниця вже готова до відновлення пасажирських перевезень.

З 1 червня в Україні поновлюються залізничні перевезення. Зокрема, будуть запущені перші поїзди далекого прямування. Про це заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

За його словами, Укрзалізниця вже готова до відновлення пасажирських перевезень.

"Вже з 1 червня Україна почне перші пасажирські залізничні перевезення у дальньому сполученні. Карантин дав час, щоби підготуватися до прийому пасажирів", - цитує Криклія Урядовий портал.

Повідомляється також, що на вокзалі станції Київ-Пасажирський посилені заходи безпеки і встановлена нова система відеоспостереження - 22 камери з функцією розпізнавання обличчя. Також з Вокзальної площі демонтовані МАФи.

Як повідомляв Главред, раніше  в Мінінфраструктури опублікували докладний план, згідно з яким вже з 25 травня має запрацювати метро, а з 1 червня пасажирське сполучення між регіонами.

МОЗ вже опублікував низку рекомендацій по роботі громадського транспорту. Згідно з правилами карантину, водіям не можна буде перевозити стоячих пасажирів.

Тим часом в Укрзалізниці попередили пасажирів про можливі збої у курсуванні електричок. Це пов'язано з фінансовими проблемами державної компанії, якій місцева влада не виплатила компенсацію за перевезення пільговиків.

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти