Як виглядає добудований Шевченківський центр у Каневі: Зеленський перевірив результат

У центрі був обладнаний концертний зал на 700 місць.

У рамках робочої поїздки до Черкащини Президент Володимир Зеленський та Перша леді Олена Зеленська відвідали культурний центр «Шевченко HUB» у Каневі, який було добудовано за президентською програмою «Велике будівництво».

Про це повідомила пресслужба Офісу Президента України.

За словами очільника області Олександра Скічка, у центрі було облаштовано концертний зал на 700 місць. Крім цього, у «Шевченко HUB» запрацювала сучасна виставкова зала та школа мистецтв на 19 аудиторій, яку діти матимуть змогу відвідувати постійно.

Усі приміщення культурного центру обладнані за принципами інклюзивності, а поблизу було створено сквер та спортивний майданчик.

У «Шевченко HUB» також встановлено екран та необхідне обладнання для демонстрації фільмів. Президентське подружжя переглянуло фрагмент мультимедійної вистави «Звільнення Шевченка» режисера Євгена Степаненка, створеної за підтримки Національного музею Тараса Шевченка.

«Як зазначають автори вистави, її мета – спроба подати історію Шевченка по-новому та звільнити від стереотипних уявлень про нього», - розповіли у пресслужбі ОП.

У центрі також діє виставка вишитих рушників Наддніпрянщини ХХ – початку ХХІ століття, на якій представлена колекція обрядових та декоративних рушників з фонду Музею українського рушника.

Як розповів заступник голови ОП Кирило Тимошенко, Шевченківський центр у Каневі був довгобудом – його не могли звести протягом 36 років. Змінити ситуацію вдалося із включенням об’єкту до програми Президента Зеленського «Велике будівництво». Відкриття центру приурочили до 30-ї річниці Незалежності.

«Роботи стартували у березні. І о диво – на кінець серпня будівництво Шевченківського центру загальною площею 8 495 кв. м було завершене. Впоралися за 5 місяців. Далі всього за місяць на прилеглій території облаштували сквер, дитячий майданчик і спортивні локації. Проводиться капітальний ремонт вулиць Енергетиків та Шевченка, які ведуть до культурного центру», - зазначив Тимошенко.

Нагадаємо, раніше Президент Зеленський заявив, що одним з завдань «Великого будівництва» є оновлення об’єктів культурної спадщини та створення нових маршрутів до них.

Автор: Олег Макаров
Новини заразКонтакти