Кабмін затвердив нові правила роботи швидкої допомоги

Кабмін затвердив нові правила роботи швидкої допомоги / Фото: УНІАН

Виклики планують ділити залежно від стану пацієнта.

Кабінет Міністрів України ратифікував оновлені критерії роботи бригад швидкої допомоги, згідно з якими звернення пацієнтів ділитимуть на чотири категорії.

Як в Telegram повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Василь Мокан, швидкість приїзду медичної бригади на виклик залежатиме від тяжкості стану пацієнта.

У документі зазначено, що виклики ділитимуть наступним чином:

Зазначимо, норматив приїзду швидкої на критичний виклик становить 10 хвилин з моменту звернення до диспетчера. На екстрений виклик бригада може добиратися, згідно з правилами, 20 хвилин.

Уточнюється, що статистика демонструє: у містах своєчасний приїзд бригад на місце події становить, з урахуванням існуючого нормативу, 88% випадків, у селах - 82% звернень.

"Враховуючи вищевикладене, введення процентного критерію своєчасності проїзду бригад екстреної медичної допомоги дозволить оптимізувати роботу системи екстреної медичної допомоги, а також визначити ключові показники ефективності роботи системи екстреної медичної допомоги безпосередньо в частині оптимізації місць базування бригад ЕМП і маршрутів руху", - написав Мокан.

Читати такожУкраїнська медицина завалиться протягом місяця

Новини медицини

Автор: Яна Катасонова
Новини заразКонтакти