Кабмін за сприяння Метінвесту направив до Греції спеціальний літак для гасіння пожеж (фото)

Загін у складі 100 осіб з 10 областей зібрали дуже оперативно - менш ніж за добу.

Україна відправила до Греції спеціальний літак для гасіння лісових пожеж, що охопили країну. Це стало можливим завдяки спільним зусиллям українського уряду і групи "Метінвест" Ріната Ахметова.

За інформацією УНІАН, борт з пожежниками Державної служби України з надзвичайних ситуацій вилетів з київського аеропорту "Жуляни" у п'ятницю, 6 серпня.

"Греція звернулася до українського уряду з проханням надати допомогу загоном рятувальників у гасінні пожеж, які зараз вирують у Греції", - повідомив очільник ДСНС Микола Чечоткін.

Він зазначив, що загін у складі 100 осіб з 10 областей зібрали дуже оперативно - менш ніж за добу.

"Учора було розпочато підготовку і сьогодні, за рішенням уряду, загін служби України з надзвичайних ситуацій у складі 100 осіб відправляється до Греції, щоб відразу приступити до виконання своїх завдань. Особовий склад всім необхідним забезпечений", - уточнив Чечоткін.

За його словами, зараз складно сказати, як довго триватиме операція. Але у разі необхідності Україна готова відправити до Греції ще більше рятувальників.

"Дуже складно сказати (скільки триватиме операція - ред.). Попередньо, 10-15 днів. Будемо ухвалювати рішення за обставинами", - сказав очільник ДСНС і додав, що вартість операції поки невідома.

Відзначається, що переліт став можливий завдяки українській промисловій компанії "Метінвест", яка оперативно включилася до процесу й оплатила рейс в обидва боки.

Компанія вже не вперше проявила ініціативу в подібних суспільно важливих питаннях. Зокрема, торік "Метінвест" взяв на себе витрати щодо вильоту літака з Китаю з гуманітарним вантажем для допомоги Україні в протистоянні поширенню COVID-19.

Нагадаємо, в Греції продовжують вирувати лісові пожежі, які загрожують історичній і культурній спадщині країни.

Президент України Володимир Зеленський дав доручення Кабінету Міністрів відправити 100 українських рятувальників на допомогу в подоланні лісових пожеж в Греції.

Група "Метінвест" - міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній, яка є найбільшим в Україні й одним з найбільших в СНД виробником залізорудної сировини і сталі.

Основними акціонерами "Метінвесту" є група українського бізнесмена Ріната Ахметова СКМ (71,24%) і група "Смарт-Холдинг" Вадима Новинського (23,76%).

Автор: Олег Макаров
Новини заразКонтакти