Кабмін готовий знизити тарифи на опалення: у Мінфіні розповіли, на що чекати українцям

Якщо тарифи переглянуть, українці будуть платити за опалення ще більше / УНІАН

Ціна на газ на ринку нижче тієї, що зафіксована у тарифі.

В Україні можуть переглянути тарифи на опалення в бік їх зниження, що відобразиться на щомісячних платіжках українців. Ринкова ціна на блакитне паливо наразі нижче тієї, що зафіксована у тарифі. Без перегляду тарифів люди будуть сплачувати або таку ж суму, або ще більше.

Про це розповів міністр фінансів Сергій Марченко у інтерв'ю виданню Сьогодні.

За його словами, Київ зацікавлений в перегляді тарифів, оскільки існує можливість для їх зниження. Інакше українці в перспективі будуть змушені платити більше.

"Наразі ринкова ціна на газ нижче, ніж передбачена у тарифі на опалення. Без її перегляду люди будуть платити стільки ж або дорожче. А якщо переглянути, тарифи за опалення вдасться знизити", - сказав глава Мінфіну.Читати такожТарифи, пенсії і карантин: що змінюється з 1 липня в Україні

Також міністр підкреслив, що тарифи на опалення будуть переглядатися раз на рік напередодні початку опалювального сезону і на весь період опалювального сезону.

Нагадаємо, з 1 липня українці, в будинках і квартирах яких не встановлено газового лічильника, змушені будуть отримувати збільшені платіжки. Влада змінила норми споживання газу, внаслідок чого обсяги споживання блакитного палива розділені по сезонах.

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти