"Готують великі штурми": офіцер ЗСУ попередив про плани РФ і назвав напрямок

Ситуація на одному із напрямків може загостритись - офіцер ЗСУ / Колаж: Главред, фото: ОК "Захід", 4 окрема танкова бригада

Російські окупанти готують нові спроби масштабного наступу на Куп'янському напрямку, офіцер ЗСУ розповів про хід боїв.

Російські окупанти за останні дні активних бойових дій на Куп'янському напрямку не мали жодних територіальних здобутків. Однак ворог накопичує сили для нових масштабних спроб наступу. Про це в ефірі телеканалу "Еспресо" повідомив заступник командира батальйону ударних БПАК "Ахіллес" 92-ї ОШБр Олесь Маляревич.

Олесь Маляревич зазначив, що метою ворога на Куп'янському напрямку є захоплення лівого берега річки Оскіл, і попри втрати окупанти продовжують рухатися до цієї цілі.

"Моя особиста думка, що противник готує нові спроби великих штурмів. А поки що діють невеликі ворожі групи, які намагаються пройти зліва чи справа піхотою, десь одним БМП. Все це ми спостерігаємо, ведемо розвідку, відпрацьовуємо по тому, що бачимо", - зауважив заступник командира БПАК "Ахіллес".

Також він додав, що системи РЕБ противника активно знищуються, а не лише приглушуються, що є важливим фактором для успішних дій українських підрозділів.

Що відомо про Куп'янськ / Інфографіка: Главред

Хто такий Олесь Маляревич?

Олесь Маляревич - депутат Київської міської ради 8 скликання, у 2022 році під час повномасштабного вторгнення росії приєднався до складу 92 ОМБР ЗСУ, молодший сержант роти ударних БПЛА та артилерійської розвідки.

Бої на Куп'янському напрямку - що відомо про ситуацію на фронті

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, російські війська, ймовірно, посилять спроби прорватися до річки Оскіл на сході України. Цей план ворог намагається реалізувати з початку року, однак наразі росіяни не досягли значних результатів. Про це йдеться в аналітичному звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Військовослужбовець 77-ї бригади ЗСУ Віктор Петрович повідомив, що головна логістична траса на Харківщині — Борова-Куп'янськ-Вузловий-Куп'янськ — вже фактично перебуває під вогневим контролем російських військ.

Командир екіпажу БПЛА "Кара Небесна" 4-ої Бригади оперативного призначення "Рубіж" Андрій Отченаш зазначив, що на лінії оборони бригади "Рубіж" на Куп'янському напрямку ситуація напружена, а ворог значно активізував свої наступальні дії із застосуванням техніки та особового складу.

Інші новини:

Новини заразКонтакти