Голубовська розкритикувала впровадження локдауну в Україні

Голубовська розкритикувала локдаун / УНІАН

Локдаун, який хочуть впровадити в нашій країні з 8 січня зможе лише тимчасово знизити кількість хворих на коронавірус.

Локдаун, який хочуть ввести в нашій країні з 8 січня зможе лише тимчасово знизити кількість хворих на коронавірус, проте повністю не зупинить пандемію.

Про це сказала провідний інфекціоніст Міністерства охорони здоров'я України Ольга Голубовська в інтерв'ю телеканалу Kyiv Live. На її думку, після ослаблення жорстких карантинних обмежень, може розпочатися нове зростання захворюваністю COVID-19.

"Ніякий локдаун нічого не зупинить. Він, єдине, що може знизити тимчасово кількість хворих. Після закінчення локдауна ми будемо бачити знову зростання. Дивіться, навесні я підтримувала (локдаун – ред.) та я, в принципі, завжди підтримую", – сказала Голубовська.

Разом з тим вона все ж виступила за введення локдауну, оскільки, на її думку, це єдина міра, яка здатна протистояти поширенню хвороби.

Голубовська розповіла, що в клініках, які приймають хворих коронавірусом, "відбуваються страшні речі".

"У нас не вистачає рук для того, щоб просто підійти до хворих, люди цього не бачать, медперсонал просто падає. Я вже давно кажу, у нас хороші протоколи та ми навчили їм багатьох людей і лікарів. Щоб витягнути людину "важку", біля неї потрібно перебувати цілодобово", – зазначила вона.

Голубовська додала, що акцент потрібно робити на групи ризику, оскільки смертність велика саме у цих людей.

Коронавірус в Україні – про що повідомлялося раніше:

Автор: Катя Трохименко
Новини заразКонтакти