Експерт сказав, чи загрожують Росії нові санкції після Кримської платформи

Після Кримської платформи по РФ не вдарять новими санкціями, вважає Тарас Загородній / УНІАН

Тарас Загородній спрогнозував поведінку європейської сторони під час платформи для деокупації Криму.

Кримська платформа для деокупації захопленого Росією Криму є хорошим інструментом для нагадування про проблему півострова, однак завдяки їй проти РФ не запровадять додаткові санкції.

Росію не покарають новими обмежувальними заходами, попри те, що у Криму порушують права людини й низку міжнародних домовленостей, розповів політичний та економічний експерт Тарас Загородній на чаті в Главреді.

На думку експерт, у ході платформи щодо Криму європейська сторона буде мляво розповідати, що вона теж переживає за півострів.

"...Однак показовий приклад – австрійська фірма, яка будує оперу в Криму. У австрійців запитали, що це, і вони відповіли – мовляв, це приватна фірма, але Австрія, як і раніше, підтримує цілісність України. І навіть не засміялися, коли так сказали", – зазначив Загородній.

Що таке Кримська платформа, і коли очікується перший саміт

Анексія Криму

У березні 2014 року в Криму під дулами російських військових пройшов так званий "референдум" про статус півострова, більшість жителів нібито висловилися за приєднання до РФ. Пізніше Росія анексувала Крим. В Україні влада визнала 20 лютого 2014 року датою початку захоплення півострова.

США і європейські країни покарали РФ санкціями за захоплення півострова. Обмежувальні заходи торкнулися не лише окремих особистостей – були покарані компанії та цілі сектори російської економіки.

Автор: Катерина Присяжнюк
Новини заразКонтакти