Експерт пояснив, навіщо Путін посадив Навального і при чому тут Україна

Експерт пояснив, навіщо Путін посадив Навального і при чому тут Україна

Кирило Сазонов вважає, що Кремль хоче відвернути увагу Заходу від війни на Донбасі та анексії Криму.

Вирок Олексію Навальному потрібен був Кремлю для того, щобы відвернути увагу Заходу від війни на Донбасі. За цим же принципом в 2014 році Росія розв'язала конфлікт на Сході України, щоби змістити фокус уваги від анексії Криму.

Журналіст і блогер Кирило Сазонов вважає, що тактика Кремля – це постійне підвищення ставок. На його думку, з часом Навального можуть звільнити, передає Obozrevatel.

"Мені здається, що зараз в інтересах Кремля максимально посилювати конфліктну ситуацію із Заходом на темі Навального, тому що це відволікає увагу від інших проблем, зокрема від України, від окупації Криму та Донбасу", – припустив він.

Сазонов вважає, що через якийсь час Кремль зробить кілька кроків щодо Навального та його прихильників, які можна буде подати Заходу як поступки, а натомість просити ослаблення санкцій.

"Росія зможе зробити кілька кроків назад щодо Навального – звільнивши його, пом'якшивши покарання, випустивши прихильників – і, не послаблюючи тиск на Донбасі, зможе наполягати на тому, що треба послаблювати санкції, треба вступати в діалог", – вважає він.

Сазонов також допустив, що в такому випадку проросійські лобісти в Європі зможуть використовувати цей аргумент для пом'якшення санкцій.

Читати такожЕксперт спрогнозував, як можливий розрив відносин між РФ і ЄС відіб'ється на Україні

Суд над Навальним 2 лютого - про що раніше писав Главред:

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти