Ексглава розвідки України спрогнозував наслідки вторгнення Росії

Микола Маломуж, ексголова Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України / Главред

Від силового сценарію не виграє ніхто - ні Україна, ні Росія.

У разі масштабного протистояння між Росією та Україною наслідки будуть трагічними для обох країн. Про це заявив Главреду ексглава Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж.

"Від такого сценарію не виграє ніхто - ні ми, ні Росія. Тому набагато важливіше, щоби сьогодні ми говорили не про готовність наших військ відбивати агресію РФ, а про те, як запобігти вторгненню і об'єднати міжнародні зусилля, щоби не допустити такого сценарію", - вважає генерал.

За його словами, у військовому і технологічному плані потенціал Росії набагато потужніший, ніж потенціал України.

Читати такожГенерал ЗСУ пояснив, чи готова армія повернути Донбас силою"Масштабне протистояння з Росією призведе до масових жертв - і з нашого боку, і з російського. Це крайній варіант, тому так важливо шукати шляхи, щоби зняти напруженість», - вважає Маломуж.

Він додав, що даних про те, що Кремль дійсно планує військову операцію проти України, а не просто нагнітає ситуацію, на даний момент немає.

«Для ведення відкритої масштабної війни проти нас у Росії немає необхідних ресурсів, а, крім того, в геополітичному сенсі вона колосально постраждає внаслідок таких дій», - додав генерал.

Загострення на Донбасі - про що раніше писав Главред:

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти