День пам'яті захисників: в Україні відбулася загальнонаціональна Хвилина мовчання

Україна відзначає День пам'яті захисників / ВП

Цього дня у 2014 році під Іловайськом загинули 366 українських воїнів, 429 отримали поранення, 300 потрапили в полон, близько 160 вважаються зниклими без вести.

Сьогодні, 29 серпня, о 10:00 відбулася загальнонаціональна хвилина мовчання до Дня пам'яті захисників - пам'ятний день тих, хто загинув, захищаючи незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Нацрада з теле- і радіомовлення нагадала, що сьогодні телеканали повинні розмістити зображення свічки на трансляціях і не показувати розважальні програми. Крім цього, весь день в країні будуть приспущені прапори.

Цей пам'ятний день встановлений указом президента Володимира Зеленського від 24 серпня 2019 року. Датою пам'яті Захисників України обрано 29 серпня як нагадування про одну з найкривавіших подій на сході України – Іловайську трагедію. Тоді багато українських воїнів загинули на полях з соняшниками. Тому символом Дня пам'яті захисників і стала квітка соняшнику, йдеться в повідомлення української делегації в Тристоронній контактній групі.

Раніше сьогодні президент Володимир Зеленський поклав квіти до Стіни пам'яті полеглих за нашу країну, розташованої на вулиці Трьохсвятительській у Києві. Зазначається, що в церемонії пам'яті загиблих захисників також взяли участь керівник офісу Президента Андрій Єрмак, спікер Верховної Ради України Дмитро Разумков і прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Пресслужба Київської міськдержадміністрації повідомляє, що в столиці буде низка пам'ятних заходів:

Іловайська трагедія: що сталося

Автор: Денис Пономаренко
Новини заразКонтакти