Де є найнагальніша потреба: як волонтери доставляють гумвантажі з Естонії

Кирило Стояновський та Олег Загревський / фото informator.ua

Волонтери благодійної організації «Благодійний фонд братів Чурило» днями успішно доставили гуманітарний вантаж з Естонської республіки до України.

Українські волонтери Кирило Стояновський та Олег Загревський за підтримки Надзвичайного і Повноважного Посла Естонської Республіки в Україні Каімо Кууска та голови Закарпатської ОВА Віктора Микити здійснили поїздку до Таліна, де спільно з естонськими партнерами фондом «Rachel Foundation» вдалося зібрати партію репелентів та медичних засобів першої необхідності для українських військових. Зібрану допомогу доставили в Україну і вже передали у ті місця, де є найнагальніша потреба.

Як пише Інформатор, Естонська Республіка була однією з перших, хто зголосився і протягнув руку допомоги Україні і українцям після початку війни.

Фото: informator.ua

"Естонський уряд, Естонський Червоний хрест, пересічне населення виявили максимальний рівень згуртованості та підтримки Україні. Чого вартий лише мітинг на підтримку України на площі Свободи у Таліні 26 лютого, який став наймасовішим в Естонії за останні 30 років. Особливо приємно, що рівень цієї підтримки не вщухає, а, навпаки, набуває все нових форм. І однією з таких стало налагодження комунікації між недержавними благодійними фондами та організаціями. Вдалим прикладом є підписана на початку червня міжнародна угода у сфері гуманітарної співпраці між українським «Благодійним фондом братів Чурило» та естонським «Rachel Foundation»", - пише видання.

Наголошується, що це дві локальні невеликі благодійні організаціії, приклад яких засвідчує, що для картини української перемоги велику роль відіграють навіть такі невеликі ініціативи.

Новини заразКонтакти