Колишній нардеп відреагував на плани Криму судитися з ним через воду

Колишній нардеп відреагував на плани Криму судитися з ним через воду / УНІАН

Колишній народний депутат також звернув увагу на те, що досі «абсолютно впевнений», що перекриття Північно-Кримського каналу було «правильним кроком».

Голова Всеукраїнського громадського руху "Сила права", колишній народний депутат України Андрій Сенченко назвав "агонією" заяву підконтрольної Росії влади Криму про намір подати судовий позов проти нього, у тому числі до Міжнародного суду, через водну блокаду півострова - перекриття Північно-Кримського каналу.

«Що стосується потуг окупантів подавати до суду - ну це просто агонія. Річ у тім, що проблему води не може вирішити Кремль. Їм потрібно просто припинити фінансувати російську армію і всі гроші направити на проблему водопостачання Криму. Вони цього ніколи не зроблять, саме тому вони намагаються піти різними шляхами – тиснути на українську владу, на українське суспільство, звертатися до судів, до ООН. Але у них немає на це права», - заявив Сенченко у коментарі Крим.Реалії.

Він підкреслив, що ці питання "регулюються Женевською конвенцією 1949 року, яка чітко визначає обов'язки держави-окупанта, і в ці обов'язки входить забезпечення життєдіяльності окупованої території».

"Тут нема чого обговорювати. Вони можуть просто захлинутися своєю злістю, але воду вони не отримають», – заявив Сенченко.

Колишній народний депутат також звернув увагу на те, що досі «абсолютно впевнений», що перекриття Північно-Кримського каналу було «правильним кроком».

«Досі, ось уже восьмий рік йде війна, це були найефективніші заходи гібридного впливу на державу-агресора. Нашою метою і тоді й зараз було не ускладнити життя кримчанам. У Криму для жителів АРК достатньо власних водних ресурсів. Недостатньо для промисловості та сільського господарства. Але ми і не збираємося дозволяти окупантам заробляти на українському Криму», – підсумував Сенченко.

Водна блокада Криму - про що йшлося раніше:

Автор: Адріана Бубновська
Новини заразКонтакти