Колишній чиновник ЗСУ потрапив у гучний скандал через купівлю квартир

Колишній чиновник ЗСУ закуповував квартири за завищеними цінами / УНІАН

Згідно тендерної документації було закуплено 90 квартир у Дніпропетровській області за ціною 13 тисяч грн за квадратний метр.

Колишній заступник голови одного з підрозділів ЗСУ придбав квартири для військових зі збитками понад 30 млн грн, пише пресслужба Офісу генпрокурора в понеділок, 5 квітня.

"Під процесуальним керівництвом офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру колишньому заступнику керівника одного з підрозділів Збройних Сил України у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем (ч.5 ст. 191 КК України)", - сказано в повідомленні.

Заступник начальника Головного квартирно-експлуатаційного управління ЗСУ в 2017-2018 роках, діючи за попередньою змовою групою осіб, забезпечив придбання Міноборони квартир для військовослужбовців за завищеними цінами.

Читати такожХомчак зробив гучну заяву про роль ЗСУ в Європі

"Згідно з тендерною документацією було придбано 90 квартир у Дніпропетровській області за ціною 13 тисяч грн за квадратний метр на загальну суму понад 80 млн грн. Однак, згідно з оціночною будівельною експертизою ціна квадратного метра у цьому регіоні становила 8 тисяч грн. Внаслідок таких дій державним інтересам завдано понад 30 млн грн збитків", - додали в прокуратурі.

Переміщення російських військ - про що повідомлялося раніше:

Автор: Катя Трохименко
Новини заразКонтакти