Був сам 12 годин у відкритому морі: у ГУР розповіли дивовижну історію порятунку бійця

У ГУР розповіли дивовижну історію порятунку бійця, який був сам 12 годин у відкритому морі/ колаж: Главред, фото: скрін

Спецпризначенець "Конан" опинився за бортом човна посеред Чорного моря під час спецоперації. Через вогонь авіації РФ побратими дісталися до нього через півдоби.

Один із спецпризначенців Головного управління розвідки Міноборони України під час спецоперації у Чорному морі опинився за бортом човна. Через щільний вогонь авіації країни-агресорки Росії човен бійців ГУР повинен був відступити.

Українські воїни через постійні атаки авіації РФ змогли прорватися до побратима лише через 12 годин. Спецпризначенець "Конан" не тільки витримав півдоби у відкритому морі, а й у цей час плив у правильному напрямку. Дивовижну історію порятунку українського бійця розповіли на сторінці в Instagram спеціального підрозділу ГУР МО "Артан".

У підрозділі зазначають, що на пошуки побратима у відкритому морі одразу був відправлений безпілотник. Дрон Bayraktar TB2 зміг знайти людину в морі лише після кількох годин пошуків завдяки інформації про тепловий слід. З цього моменту БПЛА безперервно спостерігав за спецпризначенцем.

"Човни наших підрозділів намагалися прорватися до побратима крізь щільний вогонь винищувачів ЗС РФ, які один за одним злітали в район пошуково-рятувальної операції та намагалися їй перешкодити. Врешті-решт нашим хлопцям вдалося прорватися. Нашого бійця вдалося успішно евакуювати", – йдеться у повідомленні.

У підрозділі ГУР "Артан" наголошують, що ця історія особлива, адже вона про силу волі людини і про цінності команди. Боєць "Конан" був у відкритому морі один, не маючи розуміння, куди рухатися і коли буде допомога. Але він впорався.

"Невимовно потужний, сильний духом та тілом – він тепер легенда не лише нашого підрозділу, але, думаю, і всіх спецпризначенців. Впорались і ми. Побратима врятовано. Усі поставленні завдання виконано. Головне, без втрат. Напрямок руху один. Незмінний. Перемога" – додали у підрозділі.

Спецпризначенець ГУР "Конан" провів 12 годин у відкритому морі/ скрін

Дивіться відео порятунку "Конана" у Чорному морі під обстрілами окупантів:

Бойове зіткнення українських катерів і літака РФ у Чорному морі

Раніше повідомлялося, що поблизу острова Зміїний українські бойові катери підбили російський літак. Це сталося в районі так званих "вишок Бойка". Літак загарбників спробував атакувати український катер, у відповідь на спробу атаки українські військовослужбовці завдали удару по літаку окупантів.

"Випущена з бойового катера України ракета пошкодила російський борт, який був вимушений одразу ж залишити місце події та летіти у напрямку найближчого аеродрому", – зазначили у розвідці.

Після цього у розвідці Великої Британії назвали причину, чому РФ атакує Зміїний і "вишки Бойка". Ці об’єкти у Чорному морі є стратегічними об'єктами, які використовуються в якості передових баз для військ. Як зазначає британська розвідка, "вишки Бойка" володіють цінними ресурсами.

Читайте також:

Новини заразКонтакти