Велике будівництво Південного обходу розвантажило Дніпро від транзитного транспорту - ОДА

Південний обхід Дніпра розрахований на 20 тис. автівок на добу / Фото adm.dp.gov.ua

Нова об'їзна дорога значно розвантажила Дніпро від автомобілів і фур, що рухаються в напрямку Запоріжжя. Жителі міста зазначають, що заторів стало менше.

Південний обхід Дніпра, створений наприкінці минулого року в рамках програми президента Володимира Зеленського, допоміг зменшити кількість заторів і скоротити час у дорозі під час пересування містом.

7-кілометрова сучасна дорога в чотири смуги, що з'єднала Запорізьку трасу з Південним мостом, стала першою об'їзною в історії Дніпра. Вона розрахована на 20 тис. машин на добу, передає Дніпропетровська ОДА.

Очільник області Валентин Резніченко зазначив, що Південного обходу Дніпряни чекали давно.

"Першою об'їзною обласного центру вже користуються і водії транзитного транспорту, і місцеві», – сказав він.

Фото adm.dp.gov.ua

За оцінками обласної Служби автодоріг, нова об'їзна значно розвантажила Дніпро від автомобілів і фур, що рухаються Південним мостом в напрямку Запоріжжя, зокрема вулиці Яснополянську і Космічну.

На дорозі нанесли розмітку зі світловідбиваючими властивостями і встановили відбійники. На перетині з вулицею Аеропортівською звели дворівневу розв'язку, що розділяє два потоки: транзиту та місцевого транспорту. Біля вулиці Мільмана облаштували пішохідний перехід і нові тротуари, а також під'їзди до місцевих гаражів.

Фото adm.dp.gov.ua

"Тепер вантажівки рухаються в об'їзд. Менше заторів. Загалом, хороші дороги дуже важливі для нас, водіїв. Адже від їхнього стану залежить, як довго служитиме автомобіль", - зазначила дніпрянка Ірина Лазуткіна.

«Помітила, що Яснополянська тепер розвантажена. Для міста це дуже добре. Мої знайомі щодня рухаються цією автодорогою на роботу в Новоолександрівку. Кажуть, час у дорозі скоротився на 15 хвилин», – додала дніпрянка Марина Дойна.

Фото adm.dp.gov.ua

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський повідомив, що в рамках ініційованої ним програми буде побудовано нову київську обхідну дорогу. До реалізації цього проекту планується залучити міжнародні компанії.

Автор: Олег Макаров
Новини заразКонтакти