66 224 чоловіків українців повернулися з-за кордону, щоб захищати Україну - Резніков

Олексій Резніков / УНІАН

За словами міністра оборони Олексія Резнікова, з такої кількості людей будуть сформовані 12 нових бойових і мотивованих бригад.

66 224 чоловіків станом на ранок суботи, 5 березня, повернулися з-за кордону-для того, щоб захистити Україну від російського вторгнення. Про це на своїй сторінці в сервісі мікроблогів Twitter написав керівник Міністерства оборони Олексій Резніков.

До того, 1 березня 2022 року президент Володимир Зеленський підписав указ, яким доручив збільшити чисельність Збройних сил України протягом наступних трьох років на 100 тисяч осіб.

Читати такожЗеленський оголосив про призов резервістів в особливий період: звернення президента

Нагадаємо, раніше Верховна Рада затвердила указ президента України Володимира Зеленського про загальну мобілізацію в державі.

Відповідний закон був прийнятий у четвер, 3 березня.

У ньому передбачається, що мобілізація буде проводитися у всіх областях України, крім Луганської та Донецької. Її проводитимуть протягом 90 діб з дня набрання чинності указом.

Призов військовозобов'язаних, резервістів тощо здійснюватиметься в обсягах, визначених відповідно до мобілізаційних планів. Головам ОДА доручили забезпечити створення та роботу обласних, районних та міських медичних комісій.

Новини заразКонтакти