Як охолодити ноутбук: найкращі поради з інтернету

Як можна зменшити нагрівання ноутбука / Колаж: Главред, фото: flickr

Ноутбуки для багатьох зручніші у користуванні, ніж ПК, однак мають свої особливості. Зокрема, важливо знати, як допомогти ноутбуку охолонути.

Під час довготривалого користування ноутбуком уникнути його перегрівання майже неможливо. А якщо його вчасно не охолодити, то закінчитись для пристрою це може плачевно. Тому важливо знати, як можна зменшити нагрівання ноутбука.

Десятки користувачів на Reddit поділилися своїм досвідом, що охолоджує ноутбук найкраще. Один з них радить прочистити ребра радіатора, а термопасту на процесорі та графічному процесорі замінити на нову. Ще допомогти може перевертання ноутбука догори дном. Таким чином вентилятори будуть пропускати більший потік повітря.

Як швидко охолодити ноутбук

Інший користувач порадив трохи занизити частоту ноутбука або встановити програмне забезпечення драйвера на трохи нижчі цільові значення (нагрів, потужність, FPS). Також потрібно очистити ноутбук та замінити охолоджуючу пасту на рідкий метал.

Ще один метод, як знизити нагрівання ноутбука - тримати його постійно на твердій поверхні, а не на колінах. Якщо бюджет дозволяє, то можна придбати спеціальну дерев'яну підставку для ноутбука, якщо ви користуєтеся часто ним у ліжку.

Чи можна охолоджувати ноутбук у холодильнику

Якщо розглядати більш радикальний метод охолодження ноутбука, як от холодильник, то це може призвести до пошкодження пристрою. Конденсат призведе до замикання, тому таким чином зменшувати нагрівання ноутбука не радять.

Що таке reddit?

Reddit - сайт, що поєднує риси соціальної мережі і форуму, на якому зареєстровані користувачі можуть розміщувати посилання на будь-яку вподобану інформацію в Інтернеті і обговорювати її. Як і багато інших подібних сайтів, Reddit підтримує систему голосування за вподобані повідомлення - найбільш популярні з них виявляються на головній сторінці сайту, пише Вікіпедія.

Інші новини про ноутбуки:

Новини заразКонтакти