У NVIDIA почали боротьбу з майнерами та нестачею відеокарт

У NVIDIA почали боротьбу з майнерами / CNBC

Важливі новини для тих, хто планує оновити свій ПК.

Американська компанія NVIDIA почала боротьбу з майнерами та нестачею відеокарт для ігрових систем. Для цього скоро вийде патч, який знизить продуктивність карт RTX 3060 в майнінгу на 50%.

Натомість в першому кварталі 2021 року NVIDIA випустить прискорювач для майнінгу – CMP HX, оптимізований для видобутку криптовалют, в якому не буде відеовиходу і він не буде прораховувати графіку.

Таким способом компанія має намір боротися з дефіцитом відеокарт, які гуртом скуповуються майнерами на тлі зростання цін на криптовалюту. Зокрема, вплинуло на дефіцит зростання біткоїну з 11 000 доларів в жовтні 2020 року до 50 000 доларів до лютого 2021 року.

Це, своєю чергою, змушує майнерів активніше скуповувати відеокарти з метою видобутку ще більшої кількості криптовалюти. За запевненнями рітейлерів, манери безпосередньо у постачальників скуповують цілі партії відеокарт по тисячі примірників. Через це компоненти не доходять навіть до магазинів

Дефіцит же призводить до зростання цін на відеокарти – деякі моделі подорожчали в півтора-два рази, але в середньому вартість зросла на 100 доларів (2750 грн в перерахунку). Експерти вважають, що дефіцит відеокарт триватиме, як мінімум, до середини 2021 року.

Читати такожВартість біткоїна досягла чергового історичного максимуму

Раніше ми повідомляли, що хмарний сервіс NVIDIA GeForce NOW дістався і до Google Chrome – на платформах Windows і Mac. Тепер можна запускати найвимогливіші ПК-ігри, наприклад, Cyberpunk 2077, навіть на слабенькому комп'ютері.

GeForce Now – це ігровий хмарний сервіс, який дозволяє грати в найсучасніші та найвимогливіші до технічних характеристик гри навіть на старому комп'ютері, або на смартфоні. Що важливо, для повноцінного задоволення від стрімінга ігор потрібен дуже швидкий Інтернет.

Автор: Денис Пономаренко
Новини заразКонтакти