PS VR для PS5: чого очікувати від нового покоління віртуальної реальності

Перші подробиці VR для PS5 / Sony

Шолом буде підключатися до консолі за допомогою шнура і забезпечувати більш високу продуктивність і інтерактивність.

Вчора ввечері компанія Sony вельми несподівано анонсувала наступне покоління гарнітури PlayStation VR для новітньої консолі PlayStation 5.

Японський платформотримач не поспішає розкривати всі козирі, проте Хідетакі Нішино, віцепрезидент PlayStation, все ж таки поділився деякими цікавими подробицями.

Зокрема, команда PlayStation має намір зосередитися на нових контролерах для PS VR, які будуть зручними для гри у віртуальній реальності, а також підтримувати деякий функціонал контролерів Dualsense. Окрім контролерів, в Sony зайняті підвищенням дозволу екранів і кута огляду і поліпшенням трекінгу. Крім того, компанія врахувала всі помилки першого покоління гарнітури віртуальної реальності і тепер PS VR буде підключатися до PS5 за допомогою всього лише одного дроту.

Реліз PS VR другого покоління у 2021 році чекати точно не варто, оскільки Sony належить ще багато роботи в цій області. Більше подробиць про нову гарнітуру планують розкрити пізніше у 2021 році.

Очікується, що компанія випустить на ринок відразу дві серії нового покоління віртуальної реальності – провідний шолом і бездротові окуляри, ймовірно, другі будуть мізерними по функціоналу, але більш зручними та практичними у використанні. Принаймні на це натякають тогорічні патенти Sony.

Раніше цього року Sony також запатентувала нову революційну функцію для шоломів віртуальної реальності. Згідно з патентом, компанія має намір "схрестити" PS VR з можливостями багатокористувацької системи PlayLink, за допомогою якої власник шолома зможе отримувати сигнали від одного або декількох споглядацьких пристроїв.

Ідея полягає в тому, що в шоломі віртуальної реальності буде грати одна людина, а інші беруть участь в процесі, впливаючи на те, що відбувається з ним в грі. Наприклад, на телевізорі, до якого підключена консоль може з'явитися голосування за те, яку зброю отримає гравець або з яким противником зіткнеться, а глядачі будуть вибирати той чи інший варіант на своїх смартфонах.

Тим часом у сервісі цифрової дистрибуції компанії Sony PlayStation Store проходить новий тематичний розпродаж, в рамках якої можна вигідно купити інді-ігри зі знижками до 90%. Акція триватиме до 11-го березня 02:00 за Києвом.

Так, зокрема, пригодницький проєкт Sherlock Holmes: Crimes & Punishments від української студії Frogwares віддають за 349 грн замість 1399. Атмосферний sci-fi хоррор SOMA можна взяти за 92 грн, стільки ж просять за інді-фільм жахів Outlast, який багато хто називає одним з найстрашніших проявів індустрії в принципі.

Автор: Денис Пономаренко
Новини заразКонтакти