Оголошені переможці премії «Слушно»: найкращі українські подкасти 2024 року

2 жовтня в інноваційному просторі Києва MacPaw Space оголосили 13 переможців четвертої щорічної премії для подкастерів «Слушно» від MEGOGO AUDIO медіасервісу MEGOGO. Захід став важливою культурною подією для індустрії та поціновувачів подкастів. Ведучим вечора був Женя Янович, автор та ведучий лейт-найт шоу «20:23».

Цьогорічна премія «Слушно» зібрала 183 номінанти у довгих списках, а також – 72 подкасти у коротких списках. Найпопулярнішою категорією стала «Здоров’я, стосунки й саморозвиток», де змагались 41 подкаст. Найменш конкурентною виявилася категорія «Подкасти про спорт», де було представлено лише 10 претендентів.

Система оцінювання та результати формувались з балів від слухачів та експертного журі: 50/50. До складу журі увійшло 20 експертів із різних галузей, серед яких – Анна Хаєцька, Валентина Клименко, Валерія Толочина, Вадим Скічко, Володимир Дегтярьов, Володимир Ланда, Дмитро Волковинський, Ілона Станкевич, Катерина Котвіцька, Корній Грицюк, Лєна Чиченіна, Лілія Галка, Наталія Микольська, Наталія Самойленко, Олег Щербаков, Світлана Стретович, Софія Телегіна, Тетяна Водотика, Тимофій Брік, Юрій Марченко.

Під час голосування слухачі віддали понад 17 тисяч голосів, що свідчить про високу активність аудиторії та чимраз більший інтерес до українського подкастингу. Для порівняння, минулого року ця цифра склала понад 15 тисяч.

«Премія «Слушно» — це не лише про визнання кращих, але й про розвиток подкаст-спільноти, яка стає важливою частиною медіаландшафту. Щороку команда MEGOGO інвестує значні ресурси у популяризацію подкастів в Україні, а також активно залучає партнерів та медіа для підтримки галузі. Цього року, крім традиційних інструментів промоції, ми розмістили рекламу подкастів-переможців на найбільшому екрані Європи в центрі Києва, на ТРЦ «Гулівер». Таким чином ми хочемо підкреслити їхню значущість та привернути увагу ще більшої аудиторії», — розповіла Валерія Толочина, Global Chief Marketing Officer MEGOGO.

За результатами слухацького онлайн-голосування та оцінювання журі нагороди отримали:

Найкращий подкаст про здоров'я та саморозвиток — Не мали дівки клопоту

Найкращий подкаст про науку й технологіїБуде тобі наука

Найкращий спортивний подкастF1Podcast

Найкращий незалежний подкастchumaky®

Найкращий подкаст про бізнесНе під запиc

Найкращий розважальний подкаст —Фінансова терапія

Найкращий подкаст про літературу й читання —Висока полиця

Найкращий подкаст про культуру й мистецтвоUnzip

Найкращий історичний подкастUnzip

Найкращий подкаст про професії —На рівні

Найкращий подкаст у жанрі інтерв'ю —The Blue Eyed Podcast

Найкращий інформаційний подкаст —Ранкове допіо

Володарем гран-прі за рішенням редакції MEGOGO AUDIO став подкаст «Перефарбований Лис». Автори отримали 45 тис. гривень на розвиток подкасту від медіасервісу MEGOGO. Окрім цього переможець здобув особливий подарунок від дружнього партнера премії — Bolt, який надав їм 365 днів безплатних поїздок на таксі.

Цьогоріч також Goethe-Institut УкраїнатаMacPaw Space підтримали 2 номінації та виділили гранти у розмірі 1 тисяча євро:

Найкращий подкаст про культуру й мистецтво — Unzip

Найкращий подкаст про науку й технології — Буде тобі наука

Медіапартнери премії — 1+1 media, один із найбільших медіабізнесів східної Європи, телеканал ТЕТ — сімейний, розважальний канал, який створює та транслює якісний український контент і закохує в життя. Інформаційні партнери — жіночий журнал про моду, красу, саморозвиток, стосунки, кар'єру та новини з життя знаменитостей Cosmopolitan Україна, медіа про життя столиці ТиКиїв. Також, партнеромстав іМедіамейкер— медіа для і про тих, хто працює в медіа та прагне робити це чесно, виважено і з користю для аудиторії.

Нагадаємо, премія «Слушно» була заснована у 2021 році командою MEGOGO AUDIO та стала важливою подією для подкастерів, надаючи можливість отримати визнання та знайти нових шанувальників. Її мета — підтримка українських креаторів та розвиток подкаст-індустрії, стимулювання її росту та формування професійної спільноти.

Новини заразКонтакти