Оголошено претендентів на премію BAFTA в області відеоігор

Претенденти на премію BAFTA / Gamergen

Абсолютним лідером стала The Last of Us: Part II, яка претендує на 14 з 18 статуеток.

Організатори престижної премії Британської академії кіно і телевізійних мистецтв оголосили номінантів на церемонію нагородження відеоігор, де лідерами стали ексклюзиви PlayStation The Last of Us: Part II та Ghost of Tsushima.

У гри від Naughty Dog 14 номінацій, а у самурайської пригоди – 12. Ближче всіх до ексклюзивів сімейства PlayStation підібрався "рогалик" в сетингу Стародавньої Греції Hades, у якого 10 номінацій.

Серед користувачів також проводиться окреме голосування за Гру року за версією аудиторії. У даній категорії номіновані Animal Crossing: New Horizons, Call of Duty: Warzone, Ghost of Tsushima, Hades, The Last of Us Part II та Valorant. Церемонія нагородження пройде 25 березня. Віддати свій голос і подивитися всі номінації можна за посиланням.

Гра року — вибір аудиторії

Гра року — вибір журі

Найкраща анімація

Найкраще художнє втілення (візуал)

Найкращий звук

Найкраща Британська гра

Найкраща дебютна гра студії

Найкраща еволюційна гра

Найкраща сімейна гра

Найкраща гра "поза розвагами"

Найкращий геймдизайн

Найкращий мультиплеєр

Найкраща музика

Найкраща розповідь

Найкраща нова IP

Гра з передовими технічними досягненнями

Раніше головні аналітики графічної складової нових ігор, Digital Foundry вибрали найбільш виняткові тайтли 2020, як з естетичної, так і з технічної точки зору. Саме вони рухали відеоігрову графіку вперед минулого року.

На першій сходинці, попри велику кількість багів, виявилася Cyberpunk 2077. Фахівці відзначили неймовірну графічну деталізацію у відкритому світі та глобальний ретрейсинг. Швидше за все, на найближчі пару-трійку років гра стане обов'язковим бенчмарком в YouTube-роликах, де тестують нові відеокарти і різні збірки.

На другому місці розташувався супергеройський екшен Spider-Man: Miles Morales. Однією з головних графічних фішок гри є трасування променів – з нею новий Spider-Man виглядає місцями вельми кінематографічно. Microsoft Flight Simulator, авіаційний симулятор нового покоління, замикає трійку лідерів. За словами фахівців, перед нами найкраща реалізація хмар і неба у відеоіграх.

Автор: Денис Пономаренко
Новини заразКонтакти