Творці Resident Evil 8 розповіли про створення Альсіни Дімітреску та реакцію на меми

Resident Evil Village - створення леді Дімітреску / Capcom

Як виявилося, її образ натхненний, в тому числі Мортишею з "Родини Адамсів" та "кривавою графинею" Єлизаветою Баторі.

Томонорі Такано, художній директор майбутнього зомбі-екшену Resident Evil 8 Village, розповів виданню IGN історію створення Альсіни Дімітреску і джерела натхнення, які використовувалися під час творчого процесу.

На ранньому етапі розробники просто хотіли використовувати тематику вампірів в замку, але обмежуватися наявними образами в іграх не хотілося.

Як виявилося, творці гри спочатку вирішили вибрати як джерело натхнення готичний хорор. Зокрема, при створенні персонажа використовувалися наступні референси:

Все почалося з концепт-арту, де жінці потрібно гарненько пригнутися, щоб пролізти у дверний отвір. Тоді Томонорі зрозумів, що цей персонаж зобов'язаний існувати в Village. Успіх Дімітреску в мережі спробувала пояснити Емілі Годетт, колумністка, яка неодноразово досліджувала зв'язок кінків і попкультури. Вона вважає, що багато чоловіків вважають захватною ідею, що їх може фізично здолати жінка – через це з'являється так багато мемів, де Димитреску наступає і "розчавлює" чоловіків. Особливо ефектно це спрацювало на тлі сплеску сімп-руху.

Читати такожЗнайомство з особняком леді Дімітреску: враження від демо Resident Evil 8

Такано стверджує, що при розробці Village в Capcom не хотіли занадто сильно фокусуватися на готичних жахах, тому вирішили включити елементи епохи Великої депресії в загальний дизайн. На ділі це все частина нового напрямку в серії, яка почалася в сьомій частині. Capcom планували переосмислити підхід до залякування гравців і прибрати ті речі, які встигли приїстися на користь нових експериментальних рішень. Судячи з усього, у них це вдалося.

Resident Evil: Village (в просторіччі – Resident Evil 8) готується до виходу 7 травня на PC, PS4, PS5, Xbox One і Xbox Series X з безплатним апгрейдом між поколіннями. Події восьмої частини продовжують історію визнаної критиками Resident Evil 7 Biohazard. Нова сюжетна лінія починається з того, що Ітан Уінтерс і його дружина Міа мирно живуть на новому місці, Вільні від минулого. Вони роблять перші кроки в спільному житті, як раптом трапляється нова трагедія.

Resident Evil: Village можна буде купити як на консолях Xbox і Playstation, так і на ПК. В PS Store гра коштуватиме 1 999 гривень.

Resident Evil Village - трейлер

Поспішимо нагадати всім шанувальникам серії Resident Evil, які з нетерпінням чекають восьму номерна частина, бути гранично уважними — в Мережі почали з'являтися серйозні спойлери по грі.

Якщо раніше ми писали тільки про спойлерні назви файлів з катсценами, то зараз з'явилися самі катсцени, які розкривають сюжетні повороти гри, включаючи кінцівку у всіх деталях, і дизайни деяких босів.

Свого часу аналогічним чином у Мережу злили подробиці сюжету The Last of Us Part II за два місяці до офіційного релізу. Сюжет нібито злив хтось із сім'ї одного зі співробітників Naughty Dog.

Автор: Денис Пономаренко
Новини заразКонтакти