Вріжуть морози, засипле снігом: синоптик дав несподіваний прогноз на осінь 2021

Українцям обіцяють осінь зі снігом і морозами / УНІАН

У вересні ще очікується спека, ближче до кінця місяця Україну накриє холодна погода, прогнозує Леонід Горбань.

Відомий синоптик Леонід Горбань розповів про те, яку погоду варто очікувати восени 2021 року.

Фахівець прогнозує, що осінь цього року буде дощовою і холодною. Він стверджує, що вся справа в тому, що 2021 рік знаходиться під управлінням Сатурна, який і задає погоду, повідомляє ТСН.

Синоптик попередив - хоча у вересні ще очікується спека, ближче до кінця місяця Україну накриє холодна погода.

Такою ж буде погода і в жовтні, говорить він. При цьому в другому місяці осені варто готуватися до перших заморозків, а в листопаді вже випаде сніг і вдарить мороз.

Прогноз погоди на вересень

Прогноз погоди на жовтень

Прогноз погоди на листопад

Додамо, що за даними ресурсу Gismeteo, у вересні в Україні прогнозуються досить багато опадів. Температура очікується близько +18 +19 градусів.

/ Gismeteo

Читати такожНові температурні рекорди: кліматолог пояснила, чи чекати спеку під +40°

Раніше кліматолог Світлана Краковська заявила, що в Україні темпи потепління перевищують глобальні, в тому числі середньоєвропейські.

За її прогнозом, в Україні кліматичне літо (коли середньодобова температура перевищує +15 градусів), буде набагато довше - триватиме на півдні з трьох до п'яти місяців (три з них з будуть з тропічними ночами).

У свою чергу директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда заявив про те, що в разі продовження підвищення середньої температури Україні загрожують серйозні кліматичні зміни. "При збереженні таких тенденцій на всьому півдні України, а також в частині центральних областей, Клімат буде, як наприклад зараз в Греції. Сухі субтропіки", - сказав синоптик.

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти