В Укргідрометцентрі розповіли, до якої весни готуватися українцям

Погода в Україні навесні буде холодною / goodfon.ru

Синоптики дали прогноз, якою буде погода в березні, і чого очікувати від весни.

Погода в Україні у березні 2021 року очікується в межах від 0 до 6 градусів тепла. Як кажуть синоптикикУкргідрометцентру, це близько до середніх багаторічних значень.

За прогнозом синоптиків, у березні в Україні місячна кількість опадів очікується 26-50 мм, у гірських районах 40-85 мм, що в межах середніх багаторічних значень.

"Дані багаторічних спостережень свідчать, що середня місячна температура повітря в березні становить від 3 градуси морозу до 2 градусів тепла, на Закарпатті та крайньому півдні України місцями 3-6 градусів тепла", - йдеться в повідомленні синоптиків.

За даними Укргідрометцентру, абсолютний мінімум температури повітря становить 22-37 градусів морозу, на півдні України 11-27 градусів морозу.

Абсолютний максимум температури повітря - 16-29 градусів тепла. Середня місячна кількість опадів становить 24-50 мм, на Закарпатті та в Карпатах до 56-102 мм.

"Березень почнеться з сонячної погоди. Однак далі можливе похолодання. В середньому температура повітря сягатиме + 5 ... + 8 градусів", - каже синоптик Укргідрометцентру Владислав Білик.

Читати такожСиноптики розповіли, чого чекати від погоди до кінця лютого

Білик зазначив, що раніше весняні місяці були теплішими за кліматичну норму. Тому нинішній березень буде холодніше, ніж у попередні роки.

Погода в Україні - про що раніше повідомляв Главред:

Автор: Марія Тупік
Новини заразКонтакти