Українців здивували прогнозом на Великдень і попередили про новий удар холоду

Весна в Україні обіцяє бути холодна / УНІАН

В Україні весна очікується затяжна з нестійкими погодними умовами.

У квітні і в травні в Україні не виключена не одна хвиля холоду і не одна хвиля тепла, заявила завідуюча відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова.

За її прогнозом, в Україні весна цього року очікується затяжна з нестійкими погодними умовами. При цьому помітна зміна погоди може спостерігатися кожні 4-5 днів, пише Obozrevatel.

Вона уточнила, що перелом в погоді вже стався - "і зима скінчилася, і весна почалася", але її нестійкість не дозволяє відчути, що весна повністю вступила в свої права.

"Потрібно дочекатися 15 квітня. Там вже і кліматична температура буде вище, і окремі дні будуть дуже теплими. До речі, по ним можна буде визначити, яким буде травень. Травневі дні не будуть кращими, ніж ті теплі дні в квітні", - повідомила вона.

У той же час синоптик попередила, що весь тиждень до Великодня погода буде з опадами, а в день Великодня температура може знизитися.

"Великдень буде прохолодним, хоч і без опадів, але не дуже радісним, не відкрите небо", - спрогнозувала вона.

Разом з тим фахівець порадувала, що відразу після Великодня погода готує справжнє весняне тепло. В цілому травень буде відносно прохолодним в порівнянні з попередніми роками.

"Тиждень після Великодня буде дуже хороший. Але травень теж піде не дуже активно. Він притискається до тих норм, які були в 1961-1990 роки", - додала Мартазінова.

Прогноз погоди на 9 квітня / meteo.gov.ua

Читати такожДощі в очікуванні тепла: синоптики озвучили прогноз погоди в Україні

Прогноз погоди в Україні:

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти