Задушлива спека в липні та осінь у серпні: синоптик дав прогноз погоди до кінця літа

Задушлива спека в липні та осінь у серпні: синоптик дав прогноз погоди до кінця літа / Reuters

Перший буревій накриє Україну з 1 до 4 липня, водночас буде спекотно і душно, температура вдень до +28 і вище.

У той час, як в Україні прогнозують зниження температури і грози наприкінці червня, погода у липні постійно змінюватиметься, переконані синоптики. На нас чекає парад погодних явищ - періоди з дощами змінить задушлива спека, потім на нас чекають тропічні грози та бурі.

Як повідомляє "Сьогодні" з посиланням на розрахунки авторитетного народного синоптика Леоніда Горбаня, липень в Україні почнеться з дощів, а потім увірветься виснажлива спека.

"Перший буревій накриє Україну з 1 до 4 липня, водночас буде спекотно і душно, температура вдень до +28 і вище. Після дощів на 4-5 днів прийде спека, випаровування створять у повітрі "тропічний ефект", волога – як в парильні", - йдеться у повідомленні.

Другий погодний удар ми відчуємо з 8-го до 12-го липня: буря, грози, град, але буде набагато холодніше - вдень більш як +22 тепла. Потім знову "тропіки": сонце, спека, висока вологість повітря.

Посеред липня погода буде схожою на ту, що була в середині червня, але з поправкою: вона виявиться спекотнішою, ніж місяць тому. Вдень - до + 35 градусів в тіні, у південних і східних регіонах навіть до +40.

Третій удар стихії відчуємо у всій красі після 21 липня. Почнеться він з найсильніших, майже тропічних злив, за два дні, 21-22 липня, випаде 15-20 мм опадів, але без ураганів і градобою.

"Буря можлива за три дні, з 25 до 27 липня. Дощу буде менше, а температура – вища, вдень 29-31 градус тепла. Закінчиться місяць теплою комфортною погодою, але знову зі зливами", - прогнозує Горбань.

Погода на серпень

За прогнозом народного синоптика Леоніда Горбаня, в останній літній місяць задушлива спека чергуватиметься з періодами дощів. Але загалом серпень обіцяє бути теплим, а наприкінці місяця ночами вже відчуватиметься "дихання осені". Осінь у серпні - те, до чого варто бути готовими, якщо плануєте на цей період відпустку.

"1-3 серпня очікується сильна спека, в цей же час можливі грози і бурі. З 11 до 14, а також 22, 27 і 29 серпня - дощі, з 19 до 21 і з 23 до 26 серпня - спекотно", - повідомляє Метеопрог з посиланням на Горбаня.

Погода в Україні - про що йшлося раніше:

Синоптик назвав терміни аномалії, що насувається на Україну. Спад спеки в Україні буде тимчасовим і зміниться наступним підвищенням температури.

Своєю чергою народний синоптик Леонід Горбань дав прогноз погоди на липень 2021. За його словами, місяць буде спекотним. Стовпчики термометрів підіймуться вище + 30 градусів.

Автор: Адріана Бубновська
Новини заразКонтакти