Кліматолог попередила українців про аномальне літо

Кліматолог попередила українців про аномальне літо / соцмережі

Відомий український кліматолог Віра Балабух стверджує-літо 2021 року очікується набагато менш жарким і сухим, ніж було літо минулого року.

Влітку 2021 року синоптики прогнозують в Україні потужні циклони з рясними опадами, бурями й грозами. Про це повідомляє портал Сьогодні з посиланням на авторитетного українського кліматолога віри Балабух.

За її словами, на погоду влітку нинішнього року буде в основному впливати Ла-Нінья ("Малятко") - кліматичне явище з південної частини Тихого океану, під час якого підіймається холодна вода з морських глибин . Внаслідок чого в регіоні відразу настає похолодання. Таким чином, літо 2021 року стане набагато менш жарким і сухим, ніж літо 2020-го.

"Ла-Нінья посилює циклонічну діяльність не тільки в Тихому океані, але і в Атлантиці. Це означає, що циклони, які неминуче будуть проходити із Заходу і південного заходу через територію України, виявляться більш потужними, ніж торік. А циклони, як відомо, несуть опади - дощі, град, і нерідко супроводжуються бурями й грозами", - сказала Балабух.

Згідно з її прогнозом, погода в Україні влітку 2021 буде такою:

Читати такожЕксперт назвала новий тренд у кліматі України

Зміни клімату - про що раніше повідомлялося:

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти