Циклон не відступає: які регіони України сьогодні знову завалить снігом

Погода в Україні сьогодні знову буде сніжною / Фото Reuters

В Укравтодорі відзвітували, яких бід негода накоїла за минулу ніч, а синоптик спрогнозував, чого чекати від погоди 11 лютого.

Сніговий циклон, який наприкінці доби 10 лютого зайшов на територію західних регіонів України, за минулу ніч охопив майже всю правобережну частину країни. Погода в Україні складна, на заході та півночі сніжить і дощить при мінусовій температурі, утворюються значні снігові замети.

Станом на ранок четверга, 11 лютого, сильний сніг спостерігається у Волинській, Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській, Хмельницькій, Рівненській, Житомирській областях. Температура повітря коливається від одного до семи градусів морозу, передає пресслужба Укравтодору.

У Чернівецькій та Закарпатській областях сьогодні вранці сніг з дощем та ожеледь. У східних і південно-східних областях - туман.

Температура повітря в центральних областях - від -1 до -8 градусів, на півдні та сході - від -1 до +4, у Чернігівській та Сумській областях – від -9 до -14 градусів.

Стан покриття на автомобільних дорогах державного значення в областях, де впродовж останньої доби йшов сніг, місцями засніжений, в інших областях – мокрий.

Проводяться роботи з обробки покриття доріг протиожеледними матеріалами та розчищення проїжджої частини доріг від снігу.

Для забезпечення проїзду дорогами державного значення дорожні організації задіяли в роботі 907 одиниць техніки та 1164 робітників.

Погода на сьогодні

У четвер, 11 лютого, в Україні збережуться складні погодні умови. По всій території країни, крім південного сходу, часом очікується сніг і мокрий сніг.

На Закарпатті, вдень у центральних, місцями північних та Харківській областях - сніг з дощем. У західних, вдень у північних областях опади будуть значними, у Карпатському регіоні синоптик прогнозує сильні опади.

У центральних, північних областях та на Прикарпатті місцями налипання мокрого снігу, ожеледь; на дорогах країни, крім південно-східної частини, ожеледиця.

Вітер південно-східний з переходом у західних областях на північно-західний, 7-12 м/с, у західній частині пориви 15-20 м/с, хуртовини.

Температура повітря в північних та більшості західних областей вночі 6-11 градусів морозу, вдень - від 0 до -5 градусів. На решті території вночі від 1 градуса тепла до 4 градусів морозу, вдень 1-6 тепла, на крайньому півдні країни від 9 до 14 градусів вище нуля.

Погода в Києві

Погода в столиці та області сьогодні також буде зі снігом. Місцями пройде сніг з дощем. Синоптик попередив про ожеледицю. Вітер південно-східний, 7-12 м / с. Температура повітря по області від 0 до -5 градусів, у Києві 2-4 морозу.

Прогноз погоди на 11 лютого / meteo.gov.ua

Погода в Україні - про що раніше писав Главред:

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти